ouderbegeleiding opvoeden systemisch coaching

Ouder (en volwassene) begeleiding

Als ouder ben je vaak gefocust op (het gedrag van) je kind, met de beste bedoelingen. Echter, de kans bestaat dat je kind hierdoor juist meer vast komt te zitten in zijn of haar gedrag. Met name pubers laten je dat heel ‘tactvol’ zien/merken/voelen. Als je kind lastig gedrag vertoont en jou hiermee triggert, kan het zijn dat er wat gespiegeld wordt door je kind. Het heeft vaak te maken met (grote) gebeurtenissen in jouw eigen levensloop. Het (soms onbegrijpelijke) gedrag van je kind kan die emotie weer oproepen. Je kind drukt a.h.w. op de ‘juiste knop’ waardoor jij boos, geïrriteerd, verdrietig reageert of je zelfs afgewezen kan voelen. Het wordt vooral duidelijk als je partner van dat specifieke gedrag geen last heeft en juist weer op andere momenten emotioneel reageert. Ligt het dan aan het kind of zegt het iets over jou…? 

Ik ga samen met jou kijken naar wat jou raakt in het gedrag van je kind. Je puber reageert gevoelsmatig en onbewust op jouw gedrag. ‘Je kind is je spiegel … durf jij erin te kijken?’ Als je je daar bewust van bent, dan is bijvoorbeeld een opstelling de mogelijkheid om bloot te leggen wat jij (nog) niet ziet. De z.g. blinde vlek in jouw familiesysteem. De kans is groot dat er systemisch gezien wat ‘wringt’. De geschiedenis herhaalt zich…

Je begrijpt dat niet alleen je kind de trigger kan zijn, maar ook je partner, je (schoon)ouders, werkgever, iets in je omgeving, uit je verleden, etc. Hoe komt het toch dat je last hebt, geïrriteerd bent of geraakt wordt door een ander of door een situatie? Dat dit vaker voorkomt en dat je telkens in hetzelfde patroon verstrikt raakt. Of dat je niet goed in je vel zit, dat iets je in de weg staat en je je vinger er niet op kan leggen. Wat zie je niet? Wat speelt er op de diepere (energetische) laag? Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem. Door middel van een opstelling zie en krijg je antwoorden en doorvoel je de inzichten, waardoor blokkades verdwijnen, je meer ruimte voelt, dichter bij jezelf komt en krachtiger in het leven staat.

In een gesprek met jou ga ik ervaren wat ik zie, (intuïtief) waarneem, hoor. Ik luister met een open hart, een systemisch oor en zonder oordeel. Hierdoor kan ik snel tot de kern van je ‘probleem’ doordringen. Als je kunt en wilt zien wat er gebeurt en de energie die daarbij vrijkomt, dan is er ruimte voor verandering. En dan verandert je omgeving met je mee. Er komt weer rust, plezier en vertrouwen in jezelf, in elkaar, in het gezin en in je leven. 

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met me op.

Helaas heb ik momenteel een cliëntenstop. Ik verwijs je graag door naar Peggy van Ommeren. Je kunt haar bellen op 06-42119766. Of hier direct zelf je afspraak inplannen.

Klik hier voor meer informatie over een (opvoed)opstelling of Hypnotherapie.