Wat is een individuele opstelling?

Door middel van een opstelling kun je (opvoedkundige) vraagstukken benaderen. Een opstelling geeft op een diepere laag informatie over jouw gedrag (en het gedrag van je kind) en de onderlinge relaties in jullie gezin en in je gezin van herkomst. Er wordt vanuit jouw hulpvraag gewerkt en gefocust op het probleem. De beleving van jou als ouder/volwassene staat centraal, het is jouw perceptie, zoals jij het ziet en ervaart. Jouw waarheid. (Er wordt alleen met de ouder gewerkt, je kind is hier niet bij aanwezig. Zo wordt je kind ontlast.)

Niet alleen je kind kan de trigger zijn, maar ook je partner, je (schoon)ouders, werkgever, iets in je omgeving, uit je verleden, etc. Hoe komt het toch dat je last hebt, geïrriteerd bent of geraakt wordt door een ander of door een situatie? Dat dit vaker voorkomt en dat je telkens in hetzelfde patroon verstrikt raakt? Of dat je niet goed in je vel zit, dat iets je in de weg staat en je je vinger er niet op kan leggen? Wat zie je niet? Wat speelt er op de diepere (energetische) laag?

Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem. Door middel van een opstelling zie en krijg je antwoorden en doorvoel je de inzichten, waardoor blokkades verdwijnen, je meer ruimte voelt, dichter bij jezelf komt en krachtiger in het leven staat.

Je ‘probleem’ wordt door jou zelf opgesteld m.b.v. vloerankers of met poppen. Jij komt op het eigen vloeranker te staan. Zo sta je letterlijk midden in je eigen verhaal. Soms verken je de plaatsen van andere personen. Het midden in je eigen verhaal staan met je familie om je heen geeft op een aantal lagen een directe en levendige ervaring. Tijdens de opstelling wordt helder waar de energie onbewust stagneert. Het onzichtbare wordt voor altijd zichtbaar. Je laat energie los, waardoor je minder ballast ervaart in je dagelijks leven. Het beeld, de fysieke gewaarwording, de gevoelens en emoties zeggen meer dan duizend woorden…

Interesse? Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Een sessie met een (opvoed)opstelling neemt ongeveer 3 uur in beslag. Je ontvangt vooraf een bewustwordings/inzichts ‘opdracht’ m.b.t. je kind en achteraf nog zgn. nazorg via de mail en/of telefoon. Totaal is dit 270,- euro.

Lees mooie ervaringen op de pagina ‘Ervaringen’!