Artikelen 'Nieuwetijdskind Magazine'

Elke maand schrijf ik met veel plezier een artikel voor het online magazine Nieuwetijdskind. Dit is een magazine over spiritualiteit, hooggevoeligheid en bewust ouderschap. Deze artikelen vind je hieronder. 

kracht ouder puber nieuwetijdsmagazine

Sta jij op de juiste plek als ouder?

“Mam, dit kun je echt niet zeggen tegen papa!”
“Papa, je kan mama daar best even mee helpen!”

Herken je dit soort opmerkingen? Zegt jouw kind ook weleens zoiets? En voel je je dan gekwetst? Zo van, bemoei je er niet mee. Op je plek gezet? Of juist wel fijn dat hij/zij het voor je opneemt?

Lees verder op www.nieuwetijdskind.com.

Welke invloed heeft jouw verleden op het gedrag en welzijn van je kind?

‘In het leven van mijn kinderen ben ik zelf vaak het grootste probleem.’ Dit zijn de rake woorden van een inspirerende collega. Deze zin opende jaren geleden mijn ogen. Niet dánkzij mij, maar óndanks mij heeft mijn dochter haar middelbare school goed doorlopen. Ja, ik zat haar flink in de weg. Met de beste bedoelingen.

Lees verder op www.nieuwetijdskind.com.

Liefdestaal pubers

“Raak me niet aan, blijf van me af!”

Toen mijn dochter in de puberteit kwam, wilde ze van de een op de andere dag niet meer aangeraakt worden, terwijl ze daarvoor zoveel knuffelde, dicht tegen mij of haar vrienden aankroop op de bank en regelmatig ‘in haar vader klom’. Ik voelde me als moeder ontzettend afgewezen.

Lees verder op www.nieuwetijdskind.com.

pubers

Met puberende kinderen op vakantie, een hele uitdaging…?

We zeggen altijd dat als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij het ook naar onze zin. Dan is onze vakantie geslaagd.
Echter, ik ben van mening dat het juist andersom is. Blije ouders zorgen voor blije kinderen en zeker blije pubers.

Lees verder op www.nieuwetijdskind.com.

strijd aan tafel pubers ouders

Is er bij jullie ook vaak strijd aan tafel?

Ze plukt de spinazie uit haar lange haar, de groene sliertjes blijven lekker kleven. Nog voor ik kan ingrijpen, vliegt er nu ook ravioli over tafel. Ik moet een lach onderdrukken, maar krijg het warm, omdat ik zie dat mijn man mij verwijtend aankijkt en zich inhoudt om niet ontzettend boos te worden.

Lees verder op www.nieuwetijdskind.com.