Lex (24 jaar), Bachelor Technische bedrijfskunde

Op dit moment ben ik mijn scriptie aan het afronden. Ik merkte dat ik in dit proces heel erg tegen terugkomend gedrag aanliep. Ik blokkeerde helemaal als ik niks voor elkaar kreeg en was daarin heel negatief en streng op mezelf. Mijn vraag was dan ook eigenlijk. Hoe kan ik weer productief zijn, dingen voor elkaar krijgen en daardoor wat positiever worden.

Ik kreeg met studie geen woord op papier, lag de hele dag in bed. Daardoor zag ik ook minder mensen. Ik werd als persoon ook minder interessant, vond ik zelf. Ik was gewoon niet tevreden met mezelf als persoon. Mijn relatie is uitgegaan en mijn scriptie moest ik uitstellen. Corona heeft daarin trouwens ook zeker niet meegeholpen. Ik loop nu al een half jaar uit met mijn scriptie. Dus tel uit je winst.

Ik ben twee maal voor een dubbele sessie bij Bernice geweest en ging beide keren met een goed gevoel naar huis. Ik heb veel over mijzelf en de personen om mij geen geleerd. Ik kwam er achter waar bepaalde (negatieve) gedragskenmerken en emoties vandaan kwamen. Nog steeds is mijn scriptie een work-in-progress. Al is er nog veel werk aan de winkel voordat ik er helemaal uit ben, heb ik nu al het gevoel dat ik enorme stappen heb gezet om me hier uit te worstelen.

Er zijn twee dingen die ervoor hebben gezorgd dat ik me bij Bernice wel open kon stellen: (1) Ik heb nooit het gevoel gekregen dat ik in gesprek was met een coach. Wat ik daarmee probeer te zeggen is dat het gesprek wat wij hadden heel natuurlijk aanvoelde en heel vloeiend was. Als ik dan terug dacht aan het einde van de sessie was ik altijd verbaasd over de dingen die naar boven waren gekomen. Voor mijn gevoel was dit allemaal vanuit mijzelf verteld, maar als ik er dan iets langer over nadacht voelde Bernice heel goed aan waar ze op door moest vragen om de onderliggende emoties naar boven te krijgen. Zo kwam ik tot ontzettend interessante inzichten en verbindingen. (2) Verder hebben we twee oefeningen gedaan waar ik zelf normaal niet zo open voor sta; te zweverig. Echter, door het een kans te geven kwam ik -tot mijn eigen verbazing- heel snel over een bepaalde emotie heen. Aan het einde van die sessie(‘s) was ik een inzicht rijker en een negatief beeld kwijt.

Wat ik bijzonder vind is haar vermogen om aan te voelen waar bepaalde emoties vandaan komen. Ik was eigenlijk al jaren opzoek naar iemand die zowel mijn problemen begreep, als iemand die me daar mee kon helpen. De uitdagingen waar ik mee rond liep vond ik altijd lastig uit te leggen aan anderen. Echter, bij Bernice had ik niet één keer het gevoel dat ik iets moest uitleggen. Ze begreep meteen wat ik bedoelde en waar het vandaan kwam. Dat is vrij bijzonder.

Ik merk nu vooral een verandering bij mezelf. Dit straalt echter uit op mijn omgeving. 

Veerle (22 jaar), 3e jaar HBO

Voor dat Bernice op mijn pad kwam had ik geen weet van wat een familie opstelling was en voor me kon betekenen. Ik liep helemaal vast in het contact met mijn moeder. Waardoor ik een heel negatief beeld van mezelf had/heb. 

Ik voel veel, maar kon hierin nooit mijn gevoelens delen, zeker niet met mijn moeder. Bernice heeft me laten zien en vooral voelen dat de dingen die ik voel en ervaar er gewoon mogen zijn. Dat ik zelfs van waarde kan zijn in dit leven. Langzaam kan ik steeds beter mijn verdriet en boosheid er laten zijn, zonder een gevoel van schaamte of het idee dat ik er anderen er mee tot last ben. 

Toen ik op het vloeranker van mijn moeder ging staat voelde ik mijn energie veel groter en donkerder worden en mijn handen wilde het anker dat mijn representeerde vastklampen. Ik was in haar energie gestapt. Mijn moeder heeft overal ogen maar ze gebruikt deze voor controle en niet om te voelen en of naar haarzelf te kijken. Door dit inzicht kan ik nu iets makkelijker onderscheid maken in wat van mij is en wat van haar is en wat de energie van de omgeving is. Dit zorgt ervoor dat ik beter op mijn eigen pad blijf. 💕

Het is zo fijn hoe Bernice spreekt en deelt vanuit haar hart, de herkenning in de ervaringen die ze deelt uit de praktijk of haar eigen leven geven me een veilig gevoel. Ze kan zo de juiste dingen benoemen die ik al van binnen voelde. Bernice haar woorden maken concreet wat er aangekeken mag worden en opgeruimd, waardoor mijn gevoeligheid nog sterker is geworden. Ik ben blij dat ik mezelf haar hulp/coaching gegund heb. Ze is een mooi mens. Ik gun haar nog heel veel mooie wondertjes op haar pad!

praktijk coaching puber ouders

Julie, 47 jaar

Ik kwam bij Bernice met de vraag “Waarom zorg ik niet goed voor mezelf en voel ik me schuldig als ik wel voor mezelf kies?” Het gevolg hiervan was dat ik altijd maar moe was, altijd een schuldgevoel had. Het thema speelt al mijn hele leven. Is niet in tijd of geld uit te drukken.

Ik heb onder begeleiding van Bernice een individuele (familie)opstelling gedaan en volgens mij ook EFT of hypnotherapie toegepast. Na de sessie was ik moe, emotioneel, duizelig maar vooral opgelucht.

Ik ervaar echt verschil. Ik merk in mijn omgeving (familie en collega’s) dat men anders op mij reageert. Daarnaast merk ik dat ik me niet meer schuldig voel en dat is een rare gewaarwording. Ik voel helemaal geen schuld meer, terwijl het “normaal” gesproken aan me zou knagen en in mijn hoofd zou blijven rondhangen. Nu is er rust.

Bernice is een heel prettig persoon zonder oordeel. Ze heeft aan één woord genoeg, legt met een goede analyse de vinger op de zere plek en kan het helder en duidelijk verwoorden.

Een DIKKE Dank je wel!

Ingrid, moeder van 17-jarige zoon

Deze week ben ik bij Bernice geweest voor een familie opstelling. Ik had erg het gevoel dat ik met bagage in mijn rugzak rondliep en deze aan het doorgeven was aan mijn kinderen. Mijn puber worstelt op dit moment met zichzelf, net zoals ik op diezelfde leeftijd deed. Ik wil mijn bagage niet doorgeven aan de volgende generatie.

Wat een bijzondere ervaring. Bij Bernice voelde ik mij meteen op mijn gemak, vertrouwd, alles is goed. Eerst hebben we in kaart hebben gebracht hoe mijn familie in elkaar zit. Kinderen, broers, zussen, vader en moeder, opa’s en oma’s, ooms en tantes. Inzichten in hoeveelste kind in de rij je bent. De uitleg van Bernice is heel verhelderend, ze geeft mij inzicht in mijn rol in mijn familiesysteem.

Voor ieder persoon in mijn systeem heb ik vloerankers uitgezocht en ze neergelegd waar ik wilde. Ook de blokkades die ertussen zitten. Op het moment dat ik erop ging staan gebeurde er enorm veel in mijn lijf. Soms voelde ik veel verdriet, anderen zijn rustig en ook één waarbij ik letterlijk omvergetrokken werd. Door op een andere plaats te gaan staan werd duidelijk waar mijn bagage vandaan kwam. Bernice voelde precies aan wat er nog bij moest. Door er een persoon bij te leggen werd duidelijk wat erkenning nodig had in mijn familiesysteem. Ieder op zijn eigen plek.

Door mijn familie te zien, te erkennen en de ballast aan de juiste persoon terug te geven, kon ik loslaten en mijn eigen pad verder lopen. Ik voel de kracht van alle mensen achter mij in de familielijn. Ik ben nu ook heel benieuwd of ik dit terug ga zien in de kinderen.

Ik voel me nu erg rustig en gesterkt, de bagage in veel lichter geworden. Dank je wel lieve Bernice voor deze bijzondere inzichten, eigenlijk zou iedereen dit moeten doen voor jezelf maar ook voor je kinderen.

Liefs Ingrid

Mees Taks, 21jaar

Ik studeerde aan de Bacheloropleiding de ALO in Amsterdam, maar ben sinds december gestopt.

Ik heb erg met mezelf in de knoop gezeten, doordat ik al een langere tijd struggelde over mijn nieuwe opleiding. Een gevoel wat ik in eerste instantie negeerde en niet met iemand wilde bespreken. 

Na een langere tijd begon mijn lichaam en mentale geest steeds meer negatieve signalen af te geven, doordat ik de knoop niet voor mezelf kon doorhakken. Ik zat vaak huilend thuis en sloot mezelf steeds meer af van sociale contacten. Ik wist ergens heel goed dat ik wilde stoppen met de opleiding, maar het voelde voor mij als falen/opgeven. Ik sloot mezelf erg af van leuke dingen, familie/vrienden en deed alleen nog maar sporten om mijn hoofd telkens leeg te maken. Dit speelde al 3 à 4 maanden.

Op een gegeven moment ben ik hulp gaan zoeken en kwam ik bij Bernice terecht. Bernice kende ik als de moeder van een oud teamgenootje van mij. Ik vond het dan ook fijn dat ik niet bij een onbekend persoon mijn verhaal ging vertellen.

Ik voel me nu beter en energieker dan ooit tevoren! Doordat ik keuzes heb gemaakt heb ik de last die ik op mijn schouders droeg kunnen laten vallen. Ik merk dat ik mezelf niet meer kwijt ben maar weer de ‘oude’ Mees ben.

Bernice heeft mij door haar coaching laten inzien dat een sprong in het diepe maken juist heel krachtig is en dit niet iets is wat veel mensen durven of doen. Ze heeft mij in de tijd dat ik mezelf kwijt was weer kracht gegeven, wat uiteindelijk leidde tot het maken van een EIGEN keuze.

Je merkt aan alles dat Bernice veel ervaring heeft in haar vakgebied. Ze heeft lang in het onderwijs gewerkt en daarnaast is ze ook moeder. Ze heeft voor veel situaties gestaan, waardoor ze goed advies kan geven en veel inlevingsvermogen heeft. Daarnaast luistert Bernice ook ECHT naar wat je te vertellen hebt en kan ze veel voorbeelden koppelen met dagelijkse/ persoonlijke situaties, waardoor je ook echt even ‘stil’ staat bij dingen waar je normaal niet bij stil staat.

Dankjewel voor je hulp Bernice! Mede dankzij jou heb ik mezelf weer teruggevonden. Ik hoop dat je nog vele mensen verder kunt helpen, je doet mooi werk!

X Mees

Linda (46 jaar), moeder van 14-jarige dochter

Mijn 14-jarige dochter zat heel slecht in haar vel en begon in haar pols te krassen en zelfs te snijden. Om erachter te komen in hoeverre ingesleten patronen vanuit mijn familie meespeelden, wilde ik een familie-opstelling doen.

Een jaar geleden kwam ik in een burn-out, vanwege veranderingen op m’n werk die voor mij ongunstig uitpakten, maar vooral omdat ik vlak daarvoor eindelijk, na járen, mijn hart had durven volgen en mijn 22-jarige relatie had beëindigd. 

Mijn zoektocht en struggle hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de problemen die mijn dochter vervolgens kreeg. Wat was er eerder, kip of het ei… Het hele proces loopt nu een dikke 2 jaar en kostte eerst alleen maar energie, inmiddels geeft het ook energie…

De coaching, de familie-opstelling, verlichtte mij direct. Daarna heb ik zeker een week nodig gehad om weer te aarden, om alle puzzelstukjes op de juiste plek te leggen, waarna er een enorme rust over mij heen kwam. Die ik nog steeds (nu weken later) ervaar.
En die rust heeft zijn positieve weerslag op mijn dochter.

Bernice heeft geholpen met het inzichtelijk maken van terugkerende patronen in mijn familie, in mijn achtergrond. En dat gaf me zoveel antwoorden op meerdere vragen waarmee ik toch meer worstelde dan ik toe wilde geven. Ikzelf ben nu veel rustiger, het voelt echt dat ik rust gevonden heb. En ik denk dat zeker mijn dochter die rust ook (bewust of onbewust) heel erg opmerkt.

Bernice is heel toegankelijk, heel down to earth, geen ‘zweverig’ type. Ik voelde mij direct op mijn gemak, wat erg prettig is omdat er ook best wat emoties loskwamen.

Ik heb jou, Bernice, al bij meerdere vriendinnen aanbevolen!

Nikki Jansen (14 jaar), 3 VWO

Ik had dat alles te veel bleef doorspelen in mijn hoofd en daardoor was helemaal van slag en mezelf niet meer. Hierdoor hoorden mijn cijfers niet bij hoeveel ik leerde en kon ik niet mijn volle concentratie overal op hebben wat ik normaal wel heb. Ook verwachtte ik veel te veel van mezelf en omdat veel dingen dan niet lukte legde ik de druk zo hoog op mezelf die ik niet aan kon.

Mijn cijfers waren lager als normaal terwijl ik juist wel harder leerde. Voor mijn mentale gezondheid was dit helemaal niet fijn en ik ging steeds meer van mezelf verwachten en de druk van mezelf op mezelf werd ook steeds hoger wat ik niet aan kon en daardoor werd ik mezelf niet meer.

Ik heb meer dan een half jaar met deze problemen rond gelopen en ik wilde het zelf heel graag oplossen. Zelf wist ik ook dat het heel lang ging duren voordat ik dit zelf opgelost had en ben ik dus naar Bernice gegaan, daardoor is het sneller opgelost en kan ik sneller weer doen wat ik wilde bereiken. Het heeft me dus uiteindelijk bijna een jaar gekost.

Nu speelt alles niet meer zo erg door in mijn hoofd en ik heb weer controle over mezelf. Ook kan ik dus weer mezelf zijn. Het was hierna niet altijd even makkelijk, want het is natuurlijk niet 1 2 3 opgelost, maar ik merk wel dat het me heel veel geholpen heeft en dat ik mezelf makkelijker kan herpakken wanneer het minder goed gaat.

Bernice heeft me leren inzien dat ik gewoon weer de controle over mezelf kan hebben. Ook heeft ze de vervelende gedachtes (die er waarschijnlijk voor hebben gezorgd dat het niet zo goed ging) een soort van laten overschakelen in iets positiefs waar ik veel van heb geleerd.

Ik vind het heel bijzonder dat zij super veel dingen herkent die bij mij bijvoorbeeld in mijn hoofd zaten. Hier kon ze dus snel mee aan de slag en ik vind het ook bijzonder dat ze mij zo snel weer op het fijne pad heeft neergezet zodat ik nu weer verder kan met wat ik wil doen.

Ik merk wel dat ik heel veel heb geleerd van deze situatie en dat ik mezelf dus snel weer kan herpakken. Ook ben ik nu weer een stuk vrolijker doordat niet al die gedachtes meer door mijn hoofd spelen.

Simone, moeder van 15-jarige zoon

Ik ervoer veel stress, pijn en verdriet die ik niet begreep, voelde me gevangen in mijn emoties van verdriet, angst boosheid. Hierdoor raakte ik ook door te weinig slaap disbalans in mijn werk als juf. Ik voelde me buitengesloten door mijn eigen ouders, maar kwam ook niet binnen bij mijn eigen zoon.

Welke plek heb ik in dit leven? Waarom accepteert mijn omgeving mijn vader mijn huidige man niet? En welke plek heeft mijn zoon nu en wat wil hij spiegelen in mij en of zijn vader mijn ex-partner?

Het koste mij veel verdriet wat ik met niemand kon delen…omdat er geen begrip was…

Ik heb toen een (familie)opstelling gedaan bij Bernice.

Ik ben emotioneel een vrijer en rijker mens geworden na 1 sessie van 3 tot 4 uur.

Ik voelde rust in mijn hart en lijf, er ging van alles stromen in mijn omgeving… ik kreeg wonderbaarlijk veel info over mijn vaders verleden van hemzelf en hierdoor werden voor mij de puntjes op de i gezet.

 

Van tevoren kreeg ik een “opdracht” oefening mee waarin ik een brief naar mijn zoon, vader en moeder mocht schrijven hoe ik hen beleefd heb in mijn jeugd en mijn zoon van voor de geboorte tot nu.

Bernice heeft mij dmv de familieopstelling inzichten gegeven mbt plek in mijn familie en wat dit betekent heeft in mijn emotionele ontwikkeling. Zij maakte gebruik van o.a. een heel fijn open gesprek maar ook dmv stukjes hypnose en de familieopstelling met de ronde matjes waar ik op mocht gaan staan om energie te voelen, gevoelens te beleven en herbeleven. Ik heb heel veel emoties gevoeld en beelden gezien en kunnen loslaten met een buiging naar mijn ouders en voorouders toe. Het was zeer heftig maar voelde ontzettend bevrijdend.

 

Ik ben Bernice eeuwig dankbaar voor wat ik heb mogen loslaten,

Zodat ik nu nog sterker sta, nog meer voor mezelf kies, en bewust leer, naar alle dierbaren om me heen. Bernice is een open, warm en puur mens met oprechte intenties, ze neemt alle tijd voor je om tot een manier te komen om het proces te mogen aangaan, beleven. Ze heeft mega veel kennis mbt haar methode/therapie en behandelt op een zeer humane maar ook professionele wijze. Het is best een prijzige sessie, maar dit is het dubbel en dwars waard… Het is ECHT een investering in jezelf als mens!

 

Ik merk bij mezelf vooral rust en ik heb geleerd en mag ervaren dat familie altijd familie blijft en dat ik altijd mijn eigen pad kan en mag bewandelen, zolang ik maar op mijn eigen plek ga staan in de fontein. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen keuzes, ik hoef me niet te bewijzen naar mijn vader, ik hoef zijn zorgen of die van mijn moeder niet te dragen, ik ben de kleine zij de grote, maar ik ben ook volwassen en een moeder, ik zal altijd hun kind zijn en blijven en ben dankbaar dat zij mij op de wereld gezet hebben, ik (ver)geef wat ik wil vergeven om zelf ruimte te creëren voor mezelf en. Mijn keuzes in het leven.

wandelen coaching pubers

Sylvia (47 jaar), moeder van 17-jarige dochter

Mijn sessie bij jou heeft me echt goed gedaan, kan het nu voor m’n gevoel naar verhouding toch best goed loslaten en projecteer haar houding niet (meer) op mezelf. Probeer haar zoveel mogelijk ruimte te geven en …vooral (zoals van jou ‘geleerd’) er geen verwachtingen of reactie aan te koppelen.

En ik krijg de laatste dagen op een onverwacht moment ineens een mega knuffel wat me dan stiekem blij maakt. Ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk goed gaat komen.

Tot slot, ben in ieder geval heel blij en dankbaar dat onze dochter en wij bij jou terecht zijn gekomen, zonder jouw hulp zou dit nu zeker nog niet mogelijk zijn geweest.

Jorinda (21 jaar), 3e jaars-student Pedagogiek

Ik wilde graag meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld opbouwen en bepaalde gebeurtenissen die dit in stand hielden achter me kunnen laten.

Ik merkte dat ik niemand meer vertrouwde wanneer als ze iets positiefs over mij zeiden. Hierdoor ging ik overal aan twijfelen en maakte mijn hoofd overuren waardoor ik mij minder goed kon focussen op dingen die belangrijk waren (zowel op school, stage, werk als de ‘normale’ dingen in het leven).

Dit kostte me te veel tijd en energie. Ik was er zo veel mee bezig, dat ik veel dingen die echt belangrijk waren niet meer zag.

Na de sessies voelde ik me veel beter. Ik heb zo veel meer ruimte en rust in mijn hoofd.

Bernice heeft me geholpen bij het inzien dat bepaalde gebeurtenissen verleden tijd zijn en dat die geen invloed meer hebben op wie ik nu ben. Door mezelf op een energetische manier (opstelling met vloerankers) hiervan los te maken, heeft dit heel veel rust en vrijheid gebracht.
Daarnaast heeft ze mij ook geleerd om op een positieve manier naar eigenschappen te kijken die ik zelf als negatief zag.

Haar manier van werken en de passie die ze hiervoor heeft vind ik heel bijzonder. Ze geeft veel informatie, waar ik veel van geleerd heb. Daarnaast betrekt ze haar eigen leven er soms ook bij met voorbeelden, wat ik zelf heel fijn vond.

Ik merk echt verandering bij mezelf en ervaar zoveel rust in mijn hoofd en het lukt mij veel beter om bij anderen aan te geven waar ik tegenaan loop. Ik voel me zelfverzekerder en dat is zo fijn!

DANKJEWEL!!

Rob, 51 jaar

Ik liep steeds meer tegen mijn ouders op en had letterlijk moeite met kiezen. Ik had last van mijn ouders (was behoeftig) en hield (te)veel rekening met anderen. Ik kon daardoor geen keuzes maken. Zelfs kleine dingen woog ik te veel af…

Dat heeft me veel energie gekost. Soms frustratie. Denk vaak niet eens gekost maar juist gebrek aan fit en blijheid gevoel. Ook gedeelte van de huwelijksproblemen door kiezen en band met mijn ouders. Maar vooral het doorpakken in dingen/beslissingen.

Na de coachsessie kon ik beter met mijn vader overweg. Beter voor mijzelf opkomen. De kant van mijn moeder wil ik ook nog een keer aanpakken/opstellen. 
De opstelling ging door middel van vloerankers en we hebben de ‘mannenlijn’ opgesteld. Het ging gepaard met relaxtheid en warmte waarmee middag verliep…

Gewoon gewoon zeg maar en niet zweverig of zo.

Het heeft echt geholpen! Ik ben nu rustiger in mijn hoofd. Beslissingen lijken makkelijker te gaan. En komt dan ook niet echt weerstand uit omgeving op. Doordat je zelf relaxter bent straal je dat ook uit naar je omgeving…

Ik vond mijzelf eigenlijk gewoon normaal persoon met normale “probleempjes”

Iedereen heeft zo zijn eigen bagage in het leven. Wel werd zelfs door vrienden en bekenden gekscherend geplaagd: jij kunt echt niet kiezen hé :). Had er, dacht ik, alleen maar af en toe praktisch last van… Maar het kwam toch in steeds meer vormen en belangrijke dingen naar voren. Van een heel erg lief vriendinnetje mocht ik het boek De Fontein lezen. Ik werd erdoor getriggerd en herkende mijn eigen situatie in diverse hoofdstukken.

Omdat ze zo vol lof was over Bernice, heb ik dankzij haar toch maar een afspraak gemaakt. Ik ben er blanco ingestapt en dacht baadt het niet schaadt het niet. En het is sowieso tof om te groeien. Maar het doet echt wat met je… Het voelt ook niet als een sessie achtig iets, eerder gezellig en open, maar het is ongemerkt toch erg intensief.

Ik sta absoluut stukje verder in mijn kracht. Band naar ouders gaat beter. Fijne is, dat er niets met verwijten of schuld te maken heeft.

Dank je…

Karen van de Wiel

Ik merkte dat zakelijk en privé gedachtes me in de weg zaten. Al na de eerste sessie bij Bernice voelde ik een groot verschil en mijn gezin reageerde meteen anders op me. Na mijn tweede bezoek begon alle energie in me te stromen en voelde ik me heel sterk. Sindsdien voel ik me rustig en vol vertrouwen. Gaat het even wat minder met me? Dan kan ik zelf het tij keren met het advies van Bernice. Ik ben Bernice dankbaar voor haar ondersteuning en vind het verbazingwekkend dat de gedachtes me na 2 sessies niet meer belemmeren. Mocht ik haar hulp in de toekomst kunnen gebruiken, dan ga ik zeker weer langs. Dank je wel, Bernice!

BeBrave ouderbegeleiding vloeranker

Cristl Maas, moeder van 14-jarige zoon

Bernice is een hele fijne coach. Voelt goed aan waar het probleem precies zit als je je verhaal vertelt. Ben bij haar geweest omdat mijn jongste zoon (lekker puber van 14) gelijk met zijn hakken in het zand schiet zodra ik iets vraag. Maakt niet uit wat: hond uitlaten, vaatwasser uitruimen, als ik vraag hoe het met hem gaat.

Tijdens de sessie kwam er naar voren dat ik een afwijzing heb ervaren als klein kind. Mijn moeder was emotioneel helaas niet beschikbaar voor mij. Mijn broertje die na mij komt, is 2 dagen na zijn geboorte gestorven. Gevoelsmatig heb ik haar ‘afwezigheid’ van kleins af aan als een afwijzing ervaren.

Ik wist niet dat die zo diep in mijn systeem zat. Nu kan ik meerdere gebeurtenissen in mijn leven herleiden naar deze afwijzing. Onder begeleiding van Bernice heb ik dit losgelaten.

In de week erna voert zoonlief keurig alle taken uit die ik heb geef. Ik snapte er helemaal niets van. Het is heel simpel, zegt Bernice. Alles is energie > jij wijst jezelf niet meer af, en je zoon jou dus ook niet meer. Kinderen spiegelen je feilloos 🙂

Mijn puber van 14 ervaart ook een levensgrote afwijzing van zijn vader. Heel gek dat de geschiedenis zich herhaalt. Ik snap nu hoe dat komt.

Ook hij heeft een sessie gedaan met Bernice. Hij is op zijn eigen plek in het systeem gaan staan. Daardoor staat hij nu al een stuk steviger in het leven.

In de week erna veranderde er van alles. Hij heeft meer eigenwaarde gekregen. En dat werd zichtbaar doordat zijn broer (van 15) hem woordelijk nogal eens de grond in stampte. Gelukkig is dat nu bijna helemaal gestopt. En zijn vrienden helpen hem tijdens het gamen in plaats van dat ze samenspannen tegen hem. Hoe mooi is dat!

Moeder van 17-jarige dochter

Mijn sessie bij jou heeft me echt goed gedaan, kan het nu voor m’n gevoel naar verhouding toch best goed loslaten en projecteer haar houding niet (meer) op mezelf. Probeer haar zoveel mogelijk ruimte te geven en …vooral (zoals van jou ‘geleerd’) er geen verwachtingen of reactie aan te koppelen.

En ik krijg de laatste dagen op een onverwacht ineens een mega knuffel wat me dan stiekem blij maakt. Ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk goed gaat komen.

Tot slot, ben in ieder geval heel blij en dankbaar dat onze dochter en wij bij jou terecht zijn gekomen, zonder jouw hulp zou dit nu zeker nog niet mogelijk zijn geweest.

jongerencoaching zelfvertrouwen pubers stress

Nika (14 jaar), 3 Havo

Ik vond het moeilijk om vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde te leren. Ook was ik vaak snel gestresst als ik geen goede cijfers haalde voor mijn toetsen. Ik vond het moeilijk om te concentreren en wist niet goed hoe ik moest leren. Bernice heeft me geholpen om manieren te vinden om goed te leren, zoals bijvoorbeeld een mindmap gebruiken. Ik weet nu beter hoe ik vakken moet leren en ben een stuk minder gestresst voor de toetsen. Ze heeft me echt goed geholpen, en ik vond het heel leuk dat ze me voor de proefwerkweek nog een berichtje stuurde om succes te wensen. 

Esther, moeder van Nika

Mijn dochter had het lastig op school en haalde niet zo’n goede cijfers. Ik had moeite om dat los te laten en bemoeide me teveel met haar. Ik had veel strijd met Nika en dat werkt natuurlijk door op het hele gezin. Ik was veel met haar bezig en daardoor had mijn werk weinig prioriteit. Ik wilde graag een nieuwe baan, maar wist niet goed wat. Ik was erg onzeker of ik een nieuwe baan wel aan kon. Dit kostte me heel veel tijd en energie.

Tijdens de eerste afspraak hebben we In eerste instantie gepraat. In dat gesprek hield Bernice mij een aantal keer een spiegel voor. Dat was heel verhelderend. Daarnaast hebben we in 2 coachsessies een opstelling gedaan. Dat vond ik heel bijzonder. Het valt niet te beschrijven wat er dan gebeurt en wat dat me je doet. Zoiets moet je echt zelf meemaken. Het heeft mij in ieder geval erg geholpen. Na beide opstellingen voelde ik me in eerste instantie wat instabiel en emotioneel. Maar na een paar dagen was dat weg en voelde ik me heel goed. Tussen Nika en mij gaat het ook veel beter. Ik ben relaxter en kan beter loslaten. Op school gaat het veel beter. Een proefwerkweek kan soms voor een kleine terugval zorgen, maar dan weet ik me gelukkig weer snel te herpakken.
En ik heb een superleuke baan gevonden! Toen ik vastliep tijdens de sollicitatieprocedure heb ik toegepast wat ik bij Bernice heb geleerd. Ik vertrouwde erop dat het juiste zou gebeuren. Toen kon ik het loslaten en was de beslissing zo genomen. De juiste beslissing!
Bernice kan heel goed luisteren. Ze werkt erg op gevoel en begrijpt daardoor snel wat je bedoelt. Dat is erg fijn, want sommige dingen zijn lastig uit te leggen. Ik vind het ook erg bijzonder dat zij niet alleen naar het kind kijkt, maar vooral ook naar de ouder, want daar zit vaak het “probleem”.
Ik ben relaxter geworden. In z’n algemeenheid en ook naar Nika toe. Ik kan haar makkelijker loslaten. Ik heb ook meer vertrouwen in haar wat betreft school.
Ik ben heel blij dat ik Bernice heb gevonden! Ik sluit niet uit dat ik ooit nog een keer een opstelling bij haar ga doen. Er valt altijd nog wel wat te leren!

Martine, moeder van 2 puberjongens

‘Met haar jarenlange ervaring in het onderwijs en moeder van 2 opgroeiende dochters, weet Bernice precies waar ze het over heeft. Ik ken haar persoonlijk en op zakelijk gebied. Haar manier van aanpak vind ik prettig. Humor en intuïtie kenmerken haar levendige karakter. Ik was verrast door de impact van de familieopstelling.’

‘Heel bijzonder hoe Bernice dit begeleidt. Aan het einde van de sessie heb je nieuwe inzichten voor jezelf en begrijp je beter hoe jouw directe omgeving in elkaar zit. Verlang je naar (meer) rust in je gezin? Met BeBrave-coaching krijg je meer inzicht in jezelf en creëer je harmonie in je gezin.’

Moeder van een 13-jarige dochter

‘Beste Bernice, de fontein inspireerde mij al en (familie) opstellingen had ik al eerder ervaren. Maar hoe jij (het lijkt uit de losse pols) op een duidelijke, eenvoudige maar zeer effectieve manier werkt met vloerankers, mij aanwijzingen geeft en intussen uitleg geeft aan toeschouwers wat er gebeurt. Dat is wel de 2.0 versie, super!’

‘Je bent oprecht, heerlijke humor, super vlot en deskundig. Een echte aanrader. Dank je wel voor de inzichten die ik mocht verkrijgen in zo’n korte tijd. Je bent een professional met hart en ziel.’

jongerencoaching pubers zelfvertrouwen bebrave ouderbegeleiding

Karen, moeder van Max, 19 jaar

‘Onze jongste zoon zat niet lekker in zijn vel en wij konden hem moeilijk bereiken. Goede bedoelingen in advies, ondersteuning, een luisterend oor leidden al snel tot ruzies.
En hoewel het zijn eigen keuze was om na de HAVO naar het HBO te gaan had hij erg veel moeite om zich zetten tot studeren. Hij had ook moeite om het dagelijkse leven goed te organiseren, had ‘zijn boeltje’ niet op orde, wat zich uitte in verplichtingen die hij was aangegaan, maar niet waar kon maken, in schulden (gelukkig geen grote), in apathie en ‘vluchtgedrag’…’

‘Daardoor ontstond steeds meer ruzie in huis. We hebben een aantal maanden met regelmaat een vervelende sfeer in huis gehad en wij maakten ons steeds meer zorgen. Hij is zelf ook bij Bernice geweest voor studievaardigheden. Die hebben hem geholpen bij het studeren. Ik merk dat de situatie nu thuis veel rustiger is. Onze zoon heeft meer grip op zijn studie en zit veel beter in zijn vel. A.d.h.v. een familie-opstelling heeft Bernice mij geholpen onze zoon in liefde los te laten. Ondanks dat ik dat met 2 kinderen (oudere broer en zus) al gedaan had, lukte mij dat bij de jongste niet, omdat ik mij te veel zorgen maakte over de manier waarop hij zijn leven inrichtte. Ik kan als moeder hem nu veel meer loslaten en zijn eigen verantwoordelijkheid laten nemen. Laatst was het weer even spannend met school en toen hebben we daar een heel mooi gesprek over gehad, Kreeg een compliment van mijn zoon.Ik vind het fijn aan Bernice dat ze begrip heeft, omdat zij de situatie herkent als moeder van twee puberdochters en omdat zij jarenlang in het voortgezet onderwijs heeft gewerkt. Er is nu meer rust in huis en ik ervaar meer vertrouwen van mij naar onze zoon toe. Ik ben blij met het resultaat dat we nu bereikt hebben.

Moeder van een 19-jarige student

‘Mijn jongste zoon was helemaal dichtgeslagen na een vakantie met het gezin en de schoonouders/opa,oma.
Hierdoor ervoer ik stress in mijn eigen lijf en meer druk op de relatie met mijn partner. Gevoel van frustratie dat ik mijn zoon niet kon bereiken. Voelde me als moeder tekort schieten, had het gevoel dat er iets was met mijn zoon en kon ‘m niet helpen. Het kostte veel energie en tijd.’

‘Bij Bernice had ik het gevoel dat ik gesteund werd, dat het niet raar was dat dit gebeurde. Het is een soort verlate puberteit. Dat maakt het makkelijker om er mee om te gaan, ik kan het iets meer van een afstandje bekijken. We hebben gesprekken gevoerd en een opstelling gedaan, waardoor veel duidelijk werd.
Ik vind het bijzondere aan haar dat ze veel ervaring heeft met pubers en dat ze deze ervaring deelt. Mijn blinde vlek voelde voor mij als tekortkoming. Ze gaf heel duidelijk aan dat iedereen een blinde vlek heeft en dat het goed is als je deze herkent, maar dat je, je hier niet schuldig over hoeft te voelen
Ik heb sindsdien meer geduld met de situatie, vaker lezen op internet, meer in overleg met mijn partner over de situatie, we proberen meer op één lijn te komen. We zijn anders gaan zitten aan tafel en de gesprekken aan tafel worden anders. Onze zoon opent zich iets meer.’

stress pubers jongerencoaching zelfvertrouwen

Noah (16 jaar), Havo klas 3

‘Ik was mijn motivatie kwijt, kon me moeilijk concentreren en stond hierdoor er slecht voor op school. Na 1 afspraak had ik de motivatie weer te pakken en heb het volste vertrouwen dat het me gaat lukken op school. Bernice heeft mij mijn weg naar overgaan laten zien. Ze begrijpt me heel goed. Ik heb nu focus op school. Ik ben heel blij dat ze mij heeft kunnen helpen. We hebben nog regelmatig appcontact.’

Thijs (17 jaar), Gymnasium klas 5

Ik kwam bij Bernice, omdat ik moeite heb met presenteren. Ik moest een belangrijke presentatie doen voor geschiedenis op school. Ze heeft mij erg geholpen met rustig worden en sterker staan. Oefeningen gegeven die ik thuis en van te voren kon doen. Ze heeft me geholpen om met een mindmap te presenteren. Hierdoor las ik het niet op, maar kon ik er echt over vertellen en was het niet zo saai om naar te luisteren.

De presentatie op school ging goed. Ik was wel blij dat ik er vanaf was, maar vond het heel fijn om te merken dat ik met meer zelfvertrouwen voor de klas stond. Sommige kinderen in mijn klas vonden het blaadje met mijn mindmap erg interessant. Wie weet gaan zij het ook wel zo proberen.

Ik vind het heel fijn hoe Bernice me geholpen heeft, ik voel me op me gemak bij haar en ze heeft veel geduld.

Anouk, moeder van Féline

Bernice helpt Féline met haar zelfvertrouwen en met haar aanpak op school. Féline gaat met plezier naar haar toe en komt altijd opgewekt van haar terug. Ze zit nu goed in haar vel qua zelfvertrouwen. Bernice heeft mij ook uitgenodigd om in het traject met Féline langs te komen om een individuele opstelling te doen. Om te kijken en te ervaren hoe ik ten opzichte van Féline sta en andersom.

In het begin vond ik het verwarrend, wist niet zo goed wat ik moest doen. Maar toen ik eenmaal op de matjes ging staan kon ik voelen waar ze moesten liggen. Dat was een mooie ervaring. Ik was wel benieuwd wat het effect zou zijn thuis. Ik was na de sessie veel rustiger en ik merkte dat dat gelijk van positieve invloed is op de sfeer in huis. Dus het gaat nu eigenlijk heel goed.

Myriam, moeder van Tim (14 jaar)​

‘Ik wil je bedanken voor de fijne sessie. Ik vind het heel fijn dat ik zo vrij met je kan praten zonder dat ik iets moet uitleggen of verontschuldigen. Heb net dingen over IK opgeschreven. Laat de rest van de blz. vrij zodat ik nog meer kan opschrijven…’

pubers jongerencoaching zelfvertrouwen

Joey (12 jaar), Gymnasium klas 2

Doordat ik last heb van faalangst presteer ik niet zoals ik zou willen en kunnen op school. Ik denk dat ik alles weet maar zodra een toets begint raak ik in paniek als ik de eerste vraag niet goed snap. Daardoor haalde ik minder goede cijfers en daar werd ik weer onzeker van. De volgende toets gaf weer meer druk en daardoor ging het eigenlijk weer slechter. Dit heeft mij een hoop tijd en energie gekost.

De coaching heeft mij geleerd om anders te denken en tot rust te komen. Dit heeft al best goed geholpen in de praktijk.

Bernice heeft mij verschillende manieren aangegeven om tot rust te komen en de situatie te beoordelen. Het heeft mij geholpen om beter te presteren.

Bernice snapt mijn probleem en ik voel me prettig bij haar. Ik ben nu zelfverzekerder en kan makkelijker uit een situatie van paniek komen. Ik zou haar zeker aanraden!

Lise, moeder van Joey

In de eerste klas merkte wij dat Joey niet lekker in zijn vel zat. Hij had het naar zijn zin op school maar presteerde niet in lijn met hoe hij altijd gepresteerd had. Via de mentor kwamen wij in contact met Bernice: doordat Joey een echte beelddenker bleek kwam ook naar voren dat wat hij in zijn hoofd heeft niet op de gevraagde manier naar buiten kwam.

Vandaar het onderpresteren wat faalangst als gevolg had. Bernice heeft Joey een aantal keer geholpen met het inzichtelijk maken van zijn manier van denken en het aanreiken van methoden om hier mee om te gaan. Joey ging met veel plezier naar Bernice toe, het is een prettige en invoelende coach. Het resultaat van de coaching is dat wij weer een zelfverzekerder kind hebben dat met plezier naar school gaat!

pubers school jongerencaching

Yvette (13 jaar), Havo klas 2

Bernice heeft mij geholpen om mij weerbaarder te maken en om te leren gaan met groepssituaties. Ik had er moeite mee om me aan te sluiten, waardoor ik niet meer echt mezelf kon zijn. Bernice heeft mij hierbij geholpen, ze heeft mij weer vertrouwen in mezelf gegeven waardoor ik minder moeite heb met dit soort situaties. Ik zit weer lekker in mijn vel.

Bo (en haar moeder), 13 jaar, Mavo, brugklas

Ik had last om mezelf te concentreren als ik moet leren voor toetsen. Ik was op zoek naar tips om mezelf te kunnen concentreren en efficiënt te leren. Ook naar de manier waarop ik het beste stof kan opnemen. Ik merkte dat mijn zelfvertrouwen werd aangetast op het moment dat ik een onvoldoende haalde. Dan dacht ik dat ik het niet kon, dat ik zou blijven zitten en dat voelde voor mij als een heel groot drama. Vervolgens werd  het concentreren daardoor lastiger, omdat ik dan alleen nog maar daarover aan het piekeren was.

Mijn onzekerheid zorgde er vooral voor dat ik me niet kon focussen op de juiste dingen. Als je denkt dat je iets niet kan dan neemt dat te veel tijd in beslag waardoor ik tijdens het leren alleen nog maar daar aan kon denken.

Daarnaast heb ik ook last van hoofdpijn en hyperventilatie gehad als ik een drukke week had op school en ik de planning niet kon overzien.

En thuis was ik ook niet altijd even gezellig hierdoor. Het heeft wel behoorlijk wat negatieve energie opgeleverd.

Ik heb een paar coachgesprekken gehad, dit heeft andere inzichten opgeleverd waar ik verder mee aan de slag ben gegaan. Dit hield in dat mijn ouders afstemming bij mij hebben laten doen om een blokkade op te heffen die er bij mij zat. Dat heeft voor mij wel iets moois opgeleverd. Bernice heeft gesignaleerd dat er een blokkade zit, waarvan het goed zou zijn om daar eerst mee aan de slag te gaan. Dat hebben we dan ook gedaan.

Ze heeft me op mijn gemak gesteld en ze is laagdrempelig en ze luistert goed waardoor ze snel bij het probleem komt.

Het concentreren is nog steeds wel een aandachtspunt waar ik aan moet werken, maar ik sta er nu op een andere manier in. Ik kan me nog zeker weleens zorgen maken, maar dat is over het algemeen toch al een stuk minder dan voorheen. De zorg/angst die er voorheen weleens kon zijn, is een stuk minder geworden.

Mariëlle, moeder van Yvette

Yvette heeft de bijeenkomsten altijd als zeer prettig ervaren. Ze kwam er blij van terug. Ze zit ook veel beter in haar vel nu, laten we hopen dat ze dit voort kan zetten. Wij zullen haar hier uiteraard in steunen. Ik hoop dat ze voldoende handvatten heeft om met alle prikkels om te gaan. Soms is dit voor haar een last, maar tegelijkertijd ook een gave. Dat begint ze op dit moment ook wel te beseffen, gelukkig.

Dankjewel voor het mooie verslag. We herkennen Yvette hier absoluut in. We zullen de adviezen ter harte nemen en aan de slag gaan met de tips.

En Yvette en ik komen graag naar een spiegelbijeenkomst! Ook voor mij valt er genoeg te leren….

Oprecht heel erg bedankt voor het ontfermen over Yvette en de stappen die jullie hebben gezet.

Myrthe (16 jaar), Gymnasium klas 4

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Bedankt voor het aanhoren van al mijn verhalen. Bedankt dat je in mij geloofde als ik dat zelf niet deed. Gewoon, bedankt. Nu op naar de vijfde!

jongerencoaching pubers ouderbegeleiding

Lonneke (27 jaar,) student Bouwkunde Delft

“Tijdens mijn afstuderen, ben ik tegen het probleem aangelopen dat je veel zelf moet doen en wat je hebt gedaan, goed over moet kunnen brengen op je docenten. Daar is zelfvertrouwen en goede communicatie voor nodig, waar het bij mij beide aan ontbrak. Ook zenuwen en faalangst zorgden ervoor dat vooral die communicatie, zoals presentaties of begeleidingen, niet goed gingen.

Deze problemen hebben mij veel stress opgeleverd, waardoor ik veel last had van hoofdpijn. Daarnaast heeft het mijn motivatie en enthousiasme voor mijn afstuderen verminderd. Nadat ik mijn ‘groenlicht’ presentatie niet had gehaald, heb ik besloten hulp te zoeken. Deze ‘no go’ heeft ervoor gezorgd dat ik minstens 4 maanden langer over mijn afstuderen doe.

Ik heb ingezien dat ik geen ‘probleem’ heb maar ‘anders’ denk. Bernice heeft mij het verschil laten zien tussen ‘woorddenkers’ en ‘beelddenkers’. Deze erkenning gaf mij weer wat meer zelfvertrouwen en vooral ook motivatie in mijn afstuderen. Zij heeft mij kennis laten maken met het begrip ‘beelddenker’ door verschillende voorbeelden te laten zien. Daarnaast heb ik een testje gemaakt waardoor bevestigd werd dat ik tot deze groep behoor. Zij heeft eigen ervaringen met mij gedeeld, ik heb mijn verhaal kunnen doen en heb goede tips meegekregen voor mijn presentatie en hoe ik rustig kan worden, bijvoorbeeld d.m.v. meditatie.

Bernice is erg betrokken en kan je op je gemak stellen. Na een eerste kennismaking ben ik met een erg positief gevoel de deur uitgestapt en heeft ze mij daarna nog meerdere malen advies gegeven en gevraagd hoe het ging. Na haar coaching ben ik meer in mezelf gaan geloven en heb ik uiteindelijk mijn GO gehaald en ga ik nu echt afstuderen.”

Lucia, moeder van Anika (22 jaar)

“Mijn 22 jarige dochter is al op de lagere school gediagnosticeerd met dyslexie. Vervolgens heeft ze het VMBO goed doorlopen en kwam ze nét tekort om naar het HAVO te mogen gaan. Ze koos voor de middelbare hotelschool en nu zit ze op de Hotel Management School. Een pittige HBO opleiding waar de druk om te presteren behoorlijk hoog is. In het tweede jaar liep ze vast omdat ze nog enkele vakken moest doen om haar P te behalen. Zou dit mislukken dan moest ze alsnog van school af…

Ik heb haar aangeraden om eens met Bernice te gaan praten; omdat ik wist van de goede resultaten die Bernice bereikt had met vastgelopen studenten.

Tijdens een sessie van 2,5 uur viel alles op z’n plaats. Ze voelde zich soms dom; nu weet ze dat ze de informatie op een ándere manier verwerkt en dat dat juist een talent is, dat ze nu heeft leren gebruiken. Hierdoor groeide haar zelfvertrouwen. Ze heeft geleerd om van de examen-stof mindmaps te maken. Grote vellen papier waarin zij op een overzichtelijke manier de onderwerpen in kaart brengt en verbindingen maakt. Haar mede studenten maken hier nu ook graag gebruik van!

Inmiddels zit ze in het 3e jaar en zal ze volgend jaar afstuderen. Bernice heeft haar weer in haar kracht gezet.”

pubers jongerencoaching stress zelfvertrouwen

Nathalie, moeder van 2 dochters, 15 en 12 jaar.

‘Waarom werkt het niet?’

“Bernice is de persoon bij uitstek waar je als ouder met al je ‘waarom werkt het niet’ vragen terecht kan. Soms luistert ze alleen. Meestal luistert ze én laat ze je een ander pad zien… of houdt ze een spiegel voor… Ze zoekt samen met jou naar een antwoord of een mogelijke oplossing. Bernice is makkelijk benaderbaar en is altijd bereid om te luisteren. Een echte pedagogische kei. Heel ruimdenkend. Zonder te oordelen. Ze is superslim maar ze doet haar coaching vooral vanuit haar gevoel. Ze zorgt steeds voor aansluiting.”

Joelle (18 jaar), gymnasium klas 6

“Ik had problemen met het omgaan met faalangst en had daardoor erg veel last van stress.

De gevolgen waren slechtere prestaties op school, niet lekker in mijn vel zitten en familie en vrienden hadden er op den duur ook last van omdat ik heel onrustig en snel geïrriteerd werd.

Ik was veel langer bezig met mijn huiswerk en het leren van mijn toetsen omdat ik het nooit genoeg vond. Ik was bang dat ik dan net niet genoeg geleerd had voor die voldoende. Ook was ik vaak niet productief omdat ik te veel aan het stressen was over de toets, waardoor het allemaal extra lang duurde en ik vaak alleen maar gestrester werd.

De situatie is na de coaching een stuk verbeterd! Ik merk het vooral nu in op de universiteit zit, ik ben rustiger tijdens het voorbereiden van tentamens. Het is zeker nog niet weg, voor de tentamens heb ik nog steeds trillende handjes, maar het heeft wel geholpen.

We hebben veel gepraat, niet alleen over het probleem zelf, maar ook waardoor het wellicht ontstaan kan zijn en hoe ik er het best om mee kan gaan. Zo hebben we een aantal verschillende manieren om te leren besproken, waardoor ik erachter kwam dat een mindmap maken voor mij bijvoorbeeld heel goed werkt. Ook geleide meditatie was een goede tip die ik nu nog steeds gebruik als ik erg gestresst ben.

Bernice had altijd erg veel geduld en luisterde echt goed naar wat ik vertelde. Aan de hand daar van gaf ze advies, opdrachten of tips hoe ik er wat aan kon doen.  Er waren maar weinig details van mijn verhalen die ze niet onthield of waar ze niet op terug kwam, waardoor het voor mij heel fijn voelde om het te vertellen, want ze luisterde oprecht. Ik vond het altijd heel fijn dat het gesprek amicaal aanvoelde, waardoor ik mezelf heel erg op mijn gemak voelde. De tips waren ook vaak erg behulpzaam en ze onthield elke week welke tips en onderwerpen er aan bod waren gekomen, zodat we deze konden evalueren.

Ik merk vooral verandering bij mezelf, omdat ik wat minder gestresst ben. Mijn omgeving heeft er ook minder last van, al lukt het mij niet om helemaal stress vrij te zijn. Dus af en toe merken ze het nog een beetje. Gelukkig weten de meeste mensen in mijn directe omgeving dat ik er last van heb, dus proberen ze mij altijd te helpen en me rustiger te maken.”

Rick (16 jaar), gymnasium klas 4

“Ik had een nieuwe leermethode nodig, omdat mijn oude niet meer werkte. Mijn punten op school waren minder dan voorgaande jaren. Bernice zag al snel dat ik veel in beelden dacht, zoals ze dat zei.

Eén keer in de week gingen we samen kijken welke leermethode ik nodig had en daarna heb ik daar mee geoefend en toen hebben we de week daarna samen gekeken hoe dat ging. Ze had alle tijd en ik kon altijd bij haar terecht als ik vragen had. Toen heb ik alle leerstof voor de laatste proefwerkweek met mijn nieuwe leermethode gedaan. En dat ging goed, ik ben gelukkig over naar de vijfde.

Ik merk dat ik zelf meer rust heb in aanloop naar een proefwerk, omdat ik gelijk een mindmap maak van de in de les behandelde stof.

Tip: Blijf niet zo lang met een probleem zitten zoals ik, maar vraag om hulp.”

Robin (24 jaar), student Mensendieck Utrecht

“Bernice heeft samen met mij gekeken hoe ik het beste zou kunnen studeren. Hieruit bleek dat ik een beelddenker was/ben. Hiermee heeft ze mij allemaal tips en tricks gegeven hoe het studeren voor mij het beste is. Ze geeft je het gevoel dat ze je echt wilt helpen, luistert naar je en probeert samen met jou een passende oplossing te vinden. Ze neemt ook echt de tijd voor je om die oplossing te vinden. Ook na de coaching middag mocht ik nog appen/bellen als ik ergens nog problemen mee had. Nu ik deze methode toepas, merk ik dat ik de tentamens met meer zelfvertrouwen in ga.”

stress jongerencoaching zelfvertrouwen systematisch

Lotte (16 jaar), Mavo klas 4

“Ik had veel moeite met bepaalde onderdelen van wiskunde. Ik ben toen een tijdje naar een bijlesdocent geweest, waar ik het daarna nog steeds niet begreep.  Bernice heeft het mij op een zodanig andere manier uitgelegd dat ik het ineens wel begreep.

Op school werd ik erg gefrustreerd over het feit dat ik het als maar niet snapte en mijn resultaten achteruit gingen. We spraken 1 of 2 keer in de week af en ik had redelijk veel tijd dus dat was niet zo’n probleem. Na een uur zo intensief denken was ik er meestal wel even klaar mee en raakte mijn concentratie op. Na een half uurtje rust kon ik gewoon weer aan school werken.

Ik heb er ontzettend veel van geleerd en het heeft bij mij echt wel een probleem opgelost. Bernice kon het op een andere manier uitleggen en kijken welke manier bij mij past. Zij geeft nooit op en heeft alles zelf helemaal uitgewerkt en is super goed voorbereid. Ze laat bijna niks aan het toeval over.

Het heeft me ontzettend geholpen en door Bernice kon ik relaxt mijn examens in wat een hele hoop stress scheelde.”

Anika (22 jaar), student Hotelmanagementschool Maastricht

“Sinds groep 3 weet ik dat ik dyslexie heb. Hier heb ik altijd bijles voor gehad en dit ging altijd prima. Totdat ik begon op de Hotelschool en de leerstof steeds meer en lastiger werd. Ik wist niet goed hoe ik dit moest plannen want vaak moest ik voor 1 toets al 4 boeken leren. Hierdoor had ik heel snel paniek en lukte het niet.

Ik moest in 1 jaar mijn propedeuse halen anders moest ik van de opleiding af. Ik had nog 1 kans om die toetsen te halen en dit zorgde voor een hoop stress. Mijn moeder kwam op het idee om eens met Bernice te gaan praten en te kijken hoe ik wellicht op een andere manier kan gaan studeren  Bernice wist goed hoe ze mij op het gemak kon stellen. Toen ik bij haar thuis kwam zijn we rustig aan begonnen met de training en stelde zij veel gerichte vragen waardoor ze mij in liet zien hoe ik dingen zag. In het begin heel gek maar ook grappig. Zij kon precies vertellen hoe het allemaal in mijn hoofd werkte en gaf hierbij een heel duidelijk beeld. Dit vond ik echt heel fijn.

Na de training heeft zij mij ook nog persoonlijk benaderd na mijn tentamens hoe het was gegaan en of ik het had gehaald. Gelukkig kon ik met heel veel trots zeggen dat ik een voldoende had gehaald door al haar goede tips en voor mij de nieuwe leermethode! Ik leer nu sneller en efficiënter. Als ik veel theorie moet leren dan pak ik meteen papier en kleurtjes en ga ik beginnen met de mindmaps. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen.. Zelfs mijn medestudenten vragen of ze mijn mindmaps mogen lenen tijdens het studeren, omdat zij het veel duidelijker vinden. Dit vind ik altijd wel heel leuk om te zien.

Bernice heeft mij laten inzien dat het helemaal niet raar is om anders te denken. Het accepteren van moeilijkheden maar het aangaan van de uitdaging om het toch te doen. Door het maken van de mindmaps heb ik mijn studie gehaald en zit ik nu in mijn derde jaar van de Hotelschool.”

jongerencoaching pubers stress zelfvertrouwen

Patty, moeder van Lotte, 16 jaar

“Onze dochter Lotte heeft altijd al moeite met wiskunde gehad. Na diverse manieren van bijles kwamen we bij Bernice uit. Het grote verschil en ook haar grote kracht is, dat Bernice vanuit onze dochter probeerde te denken. Ze vond een manier die specifiek bij Lotte aansloot. Ze is nu met een 7 voor wiskunde geslaagd en als onze zoon ooit problemen zou krijgen, zou ik zeker een beroep op haar doen!”