Je bekijkt nu Wat een top job heb ik!

Wat een top job heb ik!

  • Bericht auteur:

Een 14- jarige beelddenker die te horen kreeg dat hij mindmaps moest maken, zonder enige uitleg. Het werd een chaos, omdat hij vanwege zijn dyslexie en slechte handschrift zijn eigen schrijfsels niet kon ontcijferen en de moed opgaf… Hoe mooi is het dan dat ik deze jongen mag meenemen in de werking van zijn beelddenkbrein. Inzicht in de werking van de linker- en rechterhersenhelft geven. En dan gebruik leer maken van die tot nu toe onbewuste kwaliteiten in zijn rechter hersenhelft om zijn schoolwerk aan te pakken op de creatieve manier die bij hem past en zo tot verrassende resultaten komt.

Een 13-jarige jongen die naar mij gestuurd is, na een hele opsomming van dingen door mama, maar hij niet weet waarom, want hij ervaart geen probleem. Faalangstig zou hij zijn… Huh? Hij herkent het niet. Heeft wel wat stress voor Latijn omdat hij daar een onvoldoende voor staat, maar… Projectie van mama? Haar angst?

Een 16-jarig meisje dat black-outs heeft bij wiskunde. Met behulp van EFT ontdekken we dat die ooit ontstaan zijn door een heel vervelende, rake opmerking van de wiskundedocent. Deze plopte op uit haar onderbewuste. Toen geslikt en bijbehorende emotie opgeslagen. Nu ontladen, waardoor ze meer ontspannen de toets ingaat.

Een 13-jarige jongen die heel wat negatieve ervaringen ontlaadt en reset, door de triggermomenten te vernietigen. Hij gooit ze in het vuur, de papierversnipperaar, in de vuilniswagen die net voorbij komt, geeft ze te eten aan de hond, laat ze in het vliegtuig liggen of verkoopt ze op marktplaats. Hij vervangt ze door fijne gevoelens, gedachten, beelden en geluiden. Bijvoorbeeld een vervelende toets door een Playstation 5. Fantasie genoeg! Baas in eigen brein…

Een 17-jarig meisje dat zich vaak schuldig voelt, piekert, over haar grens laat gaan en intense emoties ervaart en dat ze heftiger reageert op gebeurtenissen dan de meeste van haar vriendinnen: hooggevoelig, hoogsensitief. Samen de kenmerken doornemen, erover sparren. “Ik dacht dat iedereen dit zo voelt.” Nope… Bewustwording. Herkenning! Meer inzicht in jezelf, hoe fijn is dat?!

Zomaar enkele voorbeelden uit sessies waar ik heel blij van word en het kind hopelijk nog veel meer.

Wat Arjen Lubach vorige week ook zei over ‘de coach’… Als je de juiste treft, de klik hebt en voelt, dan zie je je kind groeien. Is goud waard! En ik durf te zeggen na de afgelopen jaren dat dat me aardig lukt. 😃 Toch wel trots op mezelf en mijn eigen, soms echt pittige proces met ups en downs. Maar het was en is het dubbel en dwars waard. Wat een top job heb ik!

Week van de kindercoaching 10-16 april

Vraag hulp, je hoeft het niet alleen te doen!
BeBrave, dapper als je dat doet 💪🏼