Je bekijkt nu Vechtscheiding

Vechtscheiding

  • Bericht auteur:

Afgelopen vrijdag was er een moeder bij mij die al een tijdje in een vechtscheiding ligt en erg veel moeite heeft met haar ex. Zeker als ze in zijn nabijheid is. Hij kan plotseling ergens opduiken, zonder dat ze hem verwacht of dat hij het gemeld heeft. Op een ouderavond, het hockeyveld, een voorstelling. Maar ook in de rechtbank vindt ze het ontzettend vervelend om in zijn buurt te moeten zijn en hem te horen praten. En zeker de manier waaróp hij praat en de onwaarheden/‘mooie’ verhalen die hij vertelt daar, zei ze. 

We hebben hierop ‘geMatriXed’. Het ontladen/neutraliseren van specifieke momenten uit het verleden en van dingen in de toekomst waar ze bang voor is die zouden kunnen gebeuren. Gefocust op precies die ene milliseconde die haar triggert. Bijvoorbeeld het plaatje waarop dat ene detail staat, waardoor ze zo van slag raakt. Dat plaatje is geneutraliseerd en heeft ze gemaakt zoals zij het hebben wil. 

Vandaag vroeg ik haar via de app hoe het nu met haar is na onze sessie van vrijdag. Ze antwoordde: “Ik heb hem zaterdag op het hockeyveld gezien. Het werkt wel! Het voelde heel anders toen ik ‘m zag.” Wat fijn! Baas over je eigen hoofd. Wat gedachten allemaal kunnen doen, negatief en positief!