Je bekijkt nu Pubers en te laat komen, een anekdote…

Pubers en te laat komen, een anekdote…

  • Bericht auteur:

Toen ik nog op school werkte en mentor was, had ik een jongen in ‘mijn’ vierde klas die regelmatig te laat kwam. Nu is het zo dat als een leerling te laat komt, hij zich de volgende ochtend om 7.45 uur moet melden en als dat vaker gebeurt, krijgt hij een vierkant rooster. Dat betekent dat hij elke dag na zijn lessen tot 17.30 uur in de huiswerkklas moet zitten. 
Er werd door collega’s steeds vaker op hem gemopperd en ik had al een paar keer tegen hem gezegd dat hij zijn leven moest beteren. Toch gebeurde dat niet en ging ik het gesprek aan met hem. Ik vroeg hem hoe hij het toch voor elkaar kreeg om bijna elke dag te laat te komen. Hij gaf als antwoord dat het in de familie zit, dat ze allemaal regelmatig te laat komen en dat hij er zelf geen last van heeft. Ik vroeg hem: “Waarom niet? Je moet nu elke dag naar de huiswerkklas??” Zegt ie doodleuk: “Dan maak ik tenminste mijn huiswerk. Het is daar zo saai en er zit iemand die in de gaten houdt of ik wat doe. Thuis komt het er niet van.” Wat een zelfkennis en wat een oplossing… ‘Maak van je shit je mest’