Je bekijkt nu Heimwee

Heimwee

  • Bericht auteur:

Laatst had ik weer een mooie sessie waarover ik wat mag schrijven hier. 

Een 14-jarig meisje kwam bij mij met de vraag of ik haar van haar heimweegevoel kan afhelpen. Nou, dat leek me een mooi dingetje om met de MatriXmethode aan de slag te gaan. Dan kan ze het mooi zelf doen en ik begeleid haar daarbij. 
Ze vertelde dat ze als klein kind al liever niet ging logeren bij vriendinnen. En nu nog steeds niet. Dat ze er last van heeft als haar vader en moeder een paar dagen weg zijn. Dat ze erg opziet tegen de uitwisseling met een school uit Frankrijk (in mei!), waar ze dan een week heen ‘moet’. 

Tijdens het ‘Matrixen’ gaf ze aan dat ze het op zo’n stressmoment voelt in haar borstkas, alsof er water in beweegt of klotst. We hebben het water ‘opgeruimd’ en ze heeft er een ander gevoel voor in de plaats gemaakt, een fijn gevoel. Ze hoeft daar niets over te vertellen, maar zij vond het fijn om het te delen. We hebben ook het beeld en de gedachten aangepakt die ze erbij had. Zo pakte ze de regie weer terug over haar gedachten, in haar hoofd. Alles begint met een gebeurtenis waar je een gedachte over of bij hebt. En daar komt dan een gevoel bij. Dus kun je het ook omkeren. En dat is wat ze gedaan heeft. Ze ging al vrolijker weg. Ik kreeg ruim een week later dit appje: “het gaat steeds beter zit nu ook weer lekker in mijn vel.” Wat fijn voor haar en heel leuk om te horen! Blij met mijn werk.