EFT (Emotional Freedom Technique)

Coaching EFT Emotional Freedom Technique

Faalangst, (rij)examenstress, presentatieangst, blokkades bij het leren, angst voor dieren, laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, keuzestress, boosheid, frustratie, onverwerkte emoties, noem maar op… Het is goed en snel aan te pakken met EFT!

EFT is een zeer effectieve methode om stress in je lichaam die je in het dagelijks leven blokkeert op te ruimen. Het is een broertje van EMDR dat in de psychologe gebruikt wordt.

Wel 90% speelt zich af in ons onderbewuste. Kleine of grote negatieve gebeurtenissen (trauma’s) hebben we ooit een eerste keer ervaren en opgeslagen ergens in ons lijf. Deze worden op bepaalde momenten weer getriggerd en dan heb je daar (ontzettend veel) last van. Het blokkeert je of je kunt niet voluit genieten.

Met EFT verliest de traumatische herinnering aan kracht en emotionele lading. Je ontkoppelt de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het nu niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. Je gaat voorbij het denken, de kritische stemmetjes en negatieve overtuigingen die we allemaal in ons hoofd hebben. Je gaat zien dat het ‘maar een verhaal’ is dat je hèbt en dat je je probleem niet bènt. Er komt een nieuw beeld en een positieve overtuiging voor in de plaats.

Je ziet minder tegen dingen op, je geniet meer en voelt je een stuk lichter en krachtiger!

Wil jij dit ook? Neem dan contact op!