Je bekijkt nu Alleen maar respect voor de ‘Coronalichting’!

Alleen maar respect voor de ‘Coronalichting’!

  • Bericht auteur:

Hoe staat het ervoor? Kan de vlag al uit? 
Het is alweer een maand geleden dat bekend werd gemaakt dat de centrale eindexamens geschrapt zouden worden. 
Zijn alle of de meeste cijfers binnen? Hoe is het jouw kind vergaan? Geslaagd, gezakt of nog in de stress? Of is hij/zij nog steeds bezig met de laatste se’s? Of misschien is er al duidelijkheid over een herkansing of een zogenaamde resultaatverbeteringstoets in juni? 
Soms kan het om een paar tienden gaan. Een van de laatste se’s misschien slecht gemaakt, daardoor wellicht een 5 teveel en dus voor nu gezakt. Nog geen einde aan de stress en onzekerheid dan. 

Al meer dan 4 weken zijn sommige kinderen bezig met die laatste se-week. Eerst uitgesteld, mondelinge toetsen online, dan weer een paar live gemaakt. Vervolgens mochten ze helemaal niet meer naar school en moest er afgewacht worden wanneer en hoe de toetsen dan wel afgenomen zouden worden. Uiteindelijk toch weer naar school en daar maken. Ruim een kwartier eerder op school zijn vanwege alle maatregelen die genomen moesten worden. Wat een fijne, relaxte voorbereiding…

Mijn dochter was voor de derde keer voor dezelfde toetsen aan het leren… 
En dan zijn er bijdehante mensen die het leuk vinden om dan te zeggen: “Nou, dan ken je stof in ieder geval goed.” Ja, daar heb je wat aan, grrr. 

Je kind moet zich telkens weer opladen, zien te concentreren en focussen en dat met een huis vol mensen. Of misschien wel met een ziek of nog verdrietiger, een overleden familielid…
Als iemand durft te beweren dat deze lichting het diploma cadeau gekregen heeft…?!?! “O, jij bent van de lichting van 2020?” 

En daarbij komt nog alles wat ze mislopen! Zo sneu! De laatste schooldag, de stunt, de examenspanning, het bevrijdende telefoontje van school, de examenfeestjes, de examenreis, de diplomauitreiking… Het gezamenlijk en feestelijk afsluiten van een heel belangrijke periode met je vrienden en vriendinnen. 

Nee, mijn dochter zou haar ‘in de schoot geworpen diploma’ zo inruilen voor een normale afsluiting van haar middelbare school waar ze hard voor gewerkt heeft en lang naar uitgekeken heeft. En met liefde en plezier zou ze de eindexamens in mei maken…
Alleen maar respect voor de Coronalichting!