Je bekijkt nu ’Waarom ik puber- en oudercoach ben geworden…’

’Waarom ik puber- en oudercoach ben geworden…’

  • Bericht auteur:

‘De week van de kindercoaching’

De laatste jaren krijgt dit vak steeds meer bekendheid en gelukkig maar! Meer aandacht voor de soc/emot. ontwikkeling van het kind en voor het puberbrein en -gedrag en niet te vergeten: de ouders!

’Waarom ik puber- en oudercoach ben geworden…’

Jarenlang stond ik in de gymzaal op een middelbare school mijn hobby en passie uit te oefenen. Wat een mooi vak! Toch begon er een paar jaar geleden wat te kriebelen, zeg maar jeuken. Ik merkte dat ik pubers die extra aandacht nodig hadden niet kon helpen zoals ik wilde.
Bijvoorbeeld het meisje, achtergebleven in de kleedkamer, dat zich even niet kon aanpassen in de groep en ik haar niet kon helpen, omdat ik in de gymzaal moest zijn ivm de veiligheid…
Bijvoorbeeld de jongen bij wie de tranen heel hoog zaten en ik hem maar even kon laten voelen dat ik er voor hem was, maar niet op dat moment, omdat er 29 andere pubers mijn aandacht nodig hadden…
Bijvoorbeeld de ouders op een 10-minutengesprek die niet meer wisten wat ze aan moesten met het gedrag van hun puber. Met hun handen in het haar zaten. Die ik dan enkele tips kon geven, maar niet meer dan dat, omdat de bel ging voor de volgende ronde…

Heel frustrerend was dit! In die tijd ben ik een opleiding tot gezins-en kindercoach gaan doen en daarna volgden nog vele opleidingen, trainingen en specialisaties. Naast mijn baan als docent lichamelijke opvoeding ben ik toen mijn praktijk voor puber- en oudercoaching gestart. Wat een mooi werk! Pubers en ouders helpen meer rust en vertrouwen te krijgen in zichzelf, op school en in het gezin.

Vanaf 1 januari ben ik me volledig gaan richten op mijn praktijk en heb ik de gymzaal en dat mooie vak na 30 jaar achter me gelaten. Wat een proces, maar de juiste beslissing ooit! Ik geniet elke dag van dit mooie werk. Ik zie pubers weer hun vertrouwen terugkrijgen, ik zie ouders meer inzicht en begrip krijgen voor het gedrag van hun kind, ik zie dat hierdoor hun relatie verbetert en er weer een fijne sfeer in huis komt.

Gelukkig vragen steeds meer ouders hulp bij de opvoeding en de omgang met hun kind. Je hoeft het als ouder niet alleen te doen!